/HSP AS i HSP zajedno se poklonili žrtvama Bleiburga!

HSP AS i HSP zajedno se poklonili žrtvama Bleiburga!

BLEIBURG, 12.05.2018. – Kao i svake godine, zajedno s desecima tisuća domoljuba i rodoljuba iz Hrvatske, BiH i dijaspore, simpatizeri, članovi i dužnosnici HSP AS pohodili su Bleiburško polje kako bi odali počast svim hrvatskim žrtvama koje su krenule na Križni put! Na poziv organizatora, Počasnog Bleiburškog voda, u službenom dijelu Komemoracije sudjelovali su, dopredsjednik Glavnog stana HSP AS Antun Đurić, članovi Predsjedništva stranke Mirko Jurišić, Tomislav Miličević, Katica Golubičić te predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Nakon molitve na „hrvatskom grobu“ deseci tisuća hodočasnika dostojanstveno se u procesiji uputilo prema Bleiburškom polju gdje je misno slavlje predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U vidu započetih razgovora o zajedničkom političkom djelovanju i ujedinjenju pravaških stranaka, predsjednik HSP AS Hrvoje Niče i predsjednik HSP-a Karlo Starčević, zajedno sa suradnicima, zajednički su položili stranačke vijence i zapalili svijeće ispred spomenika Bleiburškim žrtvama. Ovaj čin, na ovom posebnom mjestu za hrvatski narod i pogotovo pravašku populaciju, dokaz je kako su pravaši napokon spremni djelovati u duhu nauke oca Domovine dr. Ante Starčevića te zatomiti sve prepreke koje su do sada stajale kako bi zajedničkim djelovanjem poveli Hrvatsku i hrvatski narod na putu prosperiteta, nezavisnosti i blagostanja.

(FOTO: Ivica Radošević, HSP)