/HSP AS Zagrebačke županije jednoglasan u potpori Predsjedništvu!

HSP AS Zagrebačke županije jednoglasan u potpori Predsjedništvu!

ZAPREŠIĆ, 09.05.2018. – Dana 08.05.2018. u stranačkim prostorijama zaprešićke podružnice HSP AS održana je zajednička sjednica Županijskog vijeća HSP AS Zagrebačke županije i Izvršnog odbora HSP AS podružnice Zaprešić.    Redovita sjednica ovih temeljnih stranačkih organizacija  pripremana je i održana u svjetlu posljednjih stranačkih događanja koji su za posljedicu imali i novo kvalitativno personalno provjetravanje, ali i traženje izlaska iz zatečene financijske situacije koju je ostavio dio bivše rukovodeće garniture na čelu s bivšim tajnikom stranke kao odgovornom osobom koja “organizira, koordinira, i upravlja poslovima Tajništva te odlučuje o administrativnim pitanjima i pitanjima namještenika“.

Sjednici su nazočili stranački dužnosnici iz općina Krašić, Klinča Sela, Gradec, Bistra, Brdovec, Jakovlje, Pušća, Marija Gorica te gradova Samobor, Vrbovec, kao i članovi gradske podružnice Zaprešić. Sjednicu je u nazočnosti člana predsjedništva HSP AS Petra Kovačevića, dipl.ing. i Predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea, mag. oec. vodio predsjednik ŽV HSP AS ZGŽ i predsjednik IO HSP AS podružnice Zaprešić Damir Vučak.

Posebnu pozornost privukao je izvještaj aktualnog predsjednika HSP AS Hrvoja Ničea o novonastaloj unutarstranačkoj političkoj situaciji i aktualnim mjerama koje poduzima rukovodstvo stranke s ciljem financijske konsolidacije stranke. Nakon iznesenog izvješća razvila se konstruktivna rasprava nakon koje je zajednički zaključeno kako je novonastala situacija otvorila mnogobrojne političke potencijale koji su dosad zbog ograničene političke pozicije bivšeg tajnika stranke bili prigušeni te je HSP AS ponovno postao interesantan mnogim bivšim članovima i njihovim temeljnim organizacijama za reaktiviranje njihovog djelovanja unutar HSP AS te s tako osvježenim HSP AS-om sad žele surađivati i mnogi drugi stranački subjekti.

Sjednica je zaključena zajedničkim priopćenjem Županijskog vijeća HSP AS Zagrebačke županije i Izvršnog odbora HSP AS Podružnice Zaprešić kojim se u potpunosti podržavaju sve odluke, svi koraci i poduzete mjere od strane Predsjedništva te se izražava uvjerenje kako započeti put promjena unutar stranke, uz zacrtani put ujedinjavanja i okrupnjavanja pravaške stranačke scene, više ne mogu omesti niti moguće buduće sudske odluke vezane uz financijsko poslovanje stranke jer u konačnici novi put HSP AS je put prava i pravde stoga je isti i put interesa hrvatskog naroda i stvaranja hrvatske države onakvom za koju su generacije prije nas položile svoje živote.