/‘LIBERALNI’ HNS UKIDA SLOBODE OBITELJI UZ POMOĆ MURGANIĆ

‘LIBERALNI’ HNS UKIDA SLOBODE OBITELJI UZ POMOĆ MURGANIĆ

ZAGREB, 04.05.2018. – Najava ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić kako će prema nacrtu Obiteljskog zakona izbaciti rečenicu prema kojoj „roditelji imaju pravo da se njihovoj djeci osigura odgoj i obrazovanje u skladu s njihovim vjerskim i filozofskim uvjerenjima“ posljednji su dokaz kako ovom Vladom ucjenama upravlja HNS.

Stranka koja se diči svojom ‘liberalnom’ komponentom zakonski želi zabranjivati roditeljima da svoje potomke odgajaju kako žele čime HNS na najbrutalniji način pokazuje kako pod svaku cijenu želi izbrisati one vrijednosti koje su hrvatski narod očuvale stoljećima.

Umjesto da brane ideju nesporne slobode pojedinca (sve dok ta sloboda ne ugrožava drugog pojedinca), HNS liberalnost doživljavaju kao zabranu svega onoga što je suprotno njihovim pogledima uzdižući se iznad pojedinca, ali i države! Takve pojave obično se događaju kada bivši totalitarni činovnici preko noći postanu demokrati i ‘liberali’.

„Topničku pripremu“ ove HNS-ove ideje izbacivanja vjerskih sloboda iz Obiteljskog zakona odradile su njihove dojučerašnje kolege iz GLAS-a tražeći izbacivanje vjeronauka iz škola i reviziju Vatikanskih ugovora. Osim što smo dakle dobili još jednu potvrdu kako HNS za cilj ima ideološki preobratiti hrvatski narod, dobili smo i potvrdu kako su HNS i GLAS i dalje jedna te ista politička stranka „taktički“ raspoređena na oporbu i vlast s ciljem manipuliranja svojim poštenjem i integritetom prilikom budućih parlamentarnih izbora!

Činjenica je kako je Katolička crkva, točnije crkveni kler u Hrvatskoj i BiH najsnažniji instrument očuvanja hrvatskog bića tijekom burnih vremena, stoga zakonsko ostavljanje mogućnosti da se roditeljima u budućnosti brani samostalno vjersko usmjeravanje svoje djece predstavlja ništa drugo nego podmukli udar na temelje hrvatskog društva.

Deplasirano zvuče i izjave ministrice Murganić kako se neće ništa promijeniti jer je navedena formulacija sastavni dio niza međunarodnih ugovora koje je Hrvatska ratificirala, pa tako i Europske konvencije o zaštiti temeljnih ljudskih prava i sloboda. Ako se neće ništa promijeniti, zbog čega onda ministrici Murganić i političkim lihvarima iz HNS-a takva formulacija smeta u Obiteljskom zakonu?

Stvar je sasvim jasna, jer zabrana na mala vrata poput ovog izbacivanja „mogućnosti da roditelji imaju pravo da se njihovoj djeci osigura odgoj i obrazovanje u skladu s njihovim vjerskim i filozofskim uvjerenjima“ put su u buduća mijenjanja međunarodnih ugovora i srodnih zakona temeljenih upravo na ovim novim formulacijama od kojih HNS ne odstupa! Perfidna i pokvarena igra već puno puta viđena iz redova HNS-a!